Diensten

Of je nu als fabrikant of importeur je eigen artikelen online wilt gaan vertegenwoordigen of als merkeigenaar mogelijkheden online ziet. Onze dienstverlening kan hier naadloos op inspelen en binnen je eigen bedrijf deze online wens concretiseren.

Ieder bedrijf is uniek en vraagt om andere invalshoeken – er zijn meerdere wegen naar Rome.

 

Het traject

Kennismakings- en selectiegesprek

Dit vrijblijvende gesprek heeft als hoofdreden om te bekijken of er voldoende basis is voor een samenwerking

Lees meer

De huidige online ervaring, ambitie en ondernemerschap zal aan bod komen. Maar ook vragen als: zijn de merken in eigen beheer, wat zijn de bestaande afzetkanalen, in welke landen is het bedrijf actief.

In een gesprek van ongeveer 2 uur zal bekeken worden of er voldoende potentie in zit om door te gaan. Natuurlijk, vertrouwen aan weerszijde is essentieel..de basis voor elke succesvolle samenwerking.

Doornemen voorstel

Op basis van de intake gesprekken zal er een plan van aanpak worden opgesteld. Dit zal de route beschrijven voor het opzetten en integreren van een succesvolle, zelfstandige e-commerce afdeling binnen je eigen organisatie

Lees meer

Elke organisatie heeft zijn eigen historie en ontwikkelingsfase waarin die zich verkeerd; de route zal daar ook flink door worden beïnvloedt. En zo hoort het ook, wat goed is voor iemand anders hoeft zeker niet de juiste oplossing te zijn voor jou. Zeker niet in deze snel veranderende online markt.

Het plan zal worden opgebouwd met in ieder geval de volgende componenten : Online strategie & marketing, e-commerce organisatie structuur, techniek en ‘last but for sure not least’…logistiek processen.

 

Intake gesprekken

Om tot een gedegen plan te komen die ook gedragen moet worden door de organisatie is dit een cruciale eerste stap.

Lees meer

Gedurende deze intake gesprekken zullen in detail de organisatiestructuur, strategie en online ambities worden doorgenomen. De wensen zullen worden meegenomen maar zeker ook de verwachtingen.

Onderdeel hiervan is ook een scan van de al aanwezig technologie (o.a. website, product informatie systeem, eventuele koppelingen).

Logistiek is een cruciale factor in het online landschap, dus dit zal een belangrijk schakel gaan vormen tijdens deze fase.

 

Afstemmen vervolgstappen..sprinkplank

Alleen als het voorstel wordt omarmt door de organisatie kunnen we overgaan tot de vervolgstappen. Uiteindelijk bepalen niet wij het succes, maar jij.

Lees meer

We weten wie we zijn en wat we aan elkaar hebben. De route is bekend en we hebben het vertrouwen samen opgebouwd dat we op deze manier het succesvol kunnen gaan opbouwen. Dat is de basis waar wij op zoek naar zijn.

Wij kunnen op basis van onze praktische ervaring bij elke stap van dienst zijn. Of dit nu het opzetten van een koppeling met een market place is, contentbeheer of het overnemen van de gehele logistiek. Alles is mogelijk en de ‘sprinkplank’ heb je tot je beschikking.

Het vertrouwen is er, de route is bekend…praktischer dan dit kan het niet worden.

 

Veelgestelde vragen

Waarom doe je dit?

De laatste paar jaar kregen we steeds meer verzoeken om advies te geven over online vraagstukken. Echter, onze ‘reseller’ positie gaf ons niet voldoende slagkracht om ook het verschil intern te kunnen maken. Dat kan anders dachten wij, vandaar Marketflow.

Zijn jullie niet gewoon een marketing bureau?

Nee, een online strategisch en marketing plan doen wij ook, maar het grote verschil is dat wij nog eigen ondernemers zijn…tot op de dag van vandaag. Wij maken onze eigen praktische ervaringen en lessen beschikbaar voor andere bedrijven.

Is elk bedrijf geschikt?

Zeker niet. Onze ervaring heeft geleerd dat er een aantal ‘basis’ componenten moeten zijn om succesvol online te kunnen worden. Voordat wij starten, zullen we daarom altijd eerst een intakegesprek houden om te bekijken of die aanwezig zijn.

Hoe lang duurt het?

Dit is lastig om te beantwoorden omdat ieder bedrijf uniek is. Wat zijn de online ambities, wat is er al, hoe is de bedrijfscultuur. Het doel is altijd om binnen een afzienbare periode een succesvolle en volwassen e-commerce afdeling op te zetten die volledig past binnen de (wellicht) herziene bedrijfscultuur.

Afspraak maken

Interesse gewekt? Maar nu een vrijblijvende afspraak.

Marketflow

Dennenlaan 3
3971 JG Driebergen-Rijsenburg
(+31) 6 18659896
tom@marketflow.nl